[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1557489480675{margin-top: 15px !important;}”]

Reist u met een voertuig naar Texel

Plan uw reis dan op dinsdag, woensdag of donderdag en profiteer van een aantrekkelijke korting op een los retourticket voor uw bootreis (daltarief).

  • Check voor vertrek onze site www.teso.nl voor eventuele extra afvaarten en wachttijden.
  • Volg ons op Twitter voor actuele reisinformatie: www.twitter.com/BootTexel
  • Sms ‘teso’ naar 1008 en blijf onderweg op de hoogte van de (mogelijke) actuele wachttijden. Terug naar huis? Bekijk voor vertrek de drukte bij de boot via onze webcam op www.teso.nl.
  • Koop vooraf online uw retourticket via https://www.teso.nl/nl/

 

Reist u met het openbaar vervoer

Trein / Bus

Indien u met het openbaar vervoer naar Texel wenst te komen, dan is de trein hiervoor zeer geschikt. Met de trein reist u tot aan Den Helder. Vanaf het NS-station in Den Helder vertrekt om 12 minuten over het hele uur een Connexxion bus (lijn 33) naar de veerhaven (halte Steiger TESO Boot). Daarmee heeft u directe aansluiting op de boot naar Texel.

Texelhopper

De Texelhopper biedt uw klanten de mogelijkheid het hele eiland te verkennen. Elke rit kost € 3,- ongeacht waar naar toe. Naar Ecomare, een visje eten in Oudeschild of gewoon je terug laten rijden na een bierproeverij, de Texelhopper brengt al uw klanten veilig weg en weer terug; dus ook van en naar uw restaurant, café, winkel of accommodatie. Wilt u reeds een reis boeken gaan dan naar: https://texelhopper.nl/reisinformatie/

Op de veerhaven op Texel staat een treinkaartjesautomaat van de Nederlandse Spoorwegen. Hier kunt u uw tickets kopen voor gebruik van het openbaar vervoer. De automaat is alleen geschikt voor bankpassen met pin, chip of maestrocard.

Fiets

Op de veerhaven kunt u een fiets huren. Maar ook in Den Burg, De Cocksdorp, Oudeschild, De Koog en Den Hoorn kunt u een fiets huren.

OV-Chipkaart

Er zijn op Texel diverse oplaadpunten voor uw betaalkaart voor het openbaar vervoer, de OV-Chipkaart:

  • Sigarenwinkel V/d Vis, Weverstraat 4, 1791 AD Den Burg
  • Albert Heijn Supermarkt, Waalderstraat 48, 1791 EC Den Burg
  • Plus Supermarkt, Kikkertstraat 11-13, 1795 AA De Cocksdorp
  • Primera Mets, Dorpsstraat 84, 1796 BC De Koog
  • NS kaartautomaat bij de Veerhaven op Texel, Pontweg 1 Den Hoorn

 

Texelvignet

De gemeente wil het de parkeerder zo eenvoudig mogelijk maken. Dat doen we door het Texelvignet gemakkelijk beschikbaar te maken. Door het Texelvignet per 1 januari 2017 digitaal beschikbaar te maken kan een ieder wanneer hij/zij dat wil van tevoren het vignet via www.texel.nl aanschaffen. Ook is er de mogelijkheid om het vignet bij de nieuwe parkeerautomaten aan te schaffen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]