Kindvriendelijke accommodatie

Op Texel vindt u beslist een geschikte accommodatie voor uw gezin. Er is een heel gevarieerd aanbod: van boerencampings met dieren tot boerencampings met prachtige bloemen of paarden. De meeste boerencampings op Texel zijn zeer kindvriendelijk en hebben een speelgelegenheid voor de kinderen.

Vrijuit spelen

Op het eiland zijn er veel gelegenheden voor kinderen om te spelen. Op de brede stranden kunnen kinderen lekker hun gang gaan. Er zijn veel fiets- en wandelroutes door het bos en de duinen. Verschillende wandel- en fietsroutes zijn speciaal samengesteld voor kinderen. Een absolute aanrader is het Sommeltjespad. Sommeltjes zijn een soort Texelse kabouters. Zij wijzen de kinderen de weg door het bos.Het Sommeltjespad

De kleintjes zijn gek op het Sommeltjespad. Dat is een kindernatuurpad door het bos. Je kunt er zelf de weg zoeken langs ‘sommeltjes', een soort Texelse kabouters. Grotere kinderen kunnen natuurlijk ook een wedstrijdje doen: wie het eerst de aanwijzingen vindt.

Dit pad van 1,5 km lang door het Texelse bos is speciaal gemaakt voor kinderen van ca. 3 tot 8 jaar. Langs de route valt voor kinderen van alles te ontdekken. Van een uil in een boom tot Sommeltjes die onder de boomwortels wonen. Volgens overlevering zijn Sommeltjes aardmannetjes die in de Sommeltjesberg net buiten het dorp De Waal woonden. In de 18e eeuw werden ondeugende kinderen uit De Waal bang gemaakt met de Sommeltjes uit het bergje.

Beginpunt Sommeltjes wandelpad: Pelikaanweg nabij De Koog.


Texel heeft maar liefst 2 juttersmusea

* Kaap Skil, bij de haven van Oudeschild heeft behalve een grote juttersafdeling onder andere een duikboot waarmee je een avontuur beleeft in de Waddenzee en oude zeerotten geven er regelmatig demonstraties touwslaan en visroken.

* In Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora nabij De Koog vertellen jutters hun sterke verhalen. Behalve strandvondsten zijn er ook oude motoren en tractoren te zien.


Waterspeelplaats bij de Jachthaven

De speelplaats is ’n grote stellage van aaneengesloten roestvrij stalen speelelementen en enkele losstaande speeltoestellen. Met een handpomp wordt zeewater vanuit de haven opgepompt.

Via allerlei goten, sluizen, bakken, waterraderen en andere mechanieken vloeit dit water weer terug in de haven.

fotocredits: Waddenhaventexel.nl
Meer kindvriendelijke recreatiemogelijkheden op Texel vindt u bij www.vvvtexel.net